En beretning om at finde hjem

I dag er det et år siden Elvirah blev en del af mig

Der gik min anmodning om navnskifte i gennem. Jeg var nået til det sted i livet, hvor jeg syntes, at uanset hvad jeg gjorde, sad jeg bare fast. Kunne ikke komme videre. Og jo mere jeg knoklede på, jo mere sank jeg i. Ren kviksand. Jeg var i knæ fysisk og psykisk og økonomisk. Og jeg kom derud, hvor jeg ikke så flere muligheder i forhold til hvad jeg skulle gøre.

Jeg kom helt derud, hvor jeg kun kunne komme på én ting, jeg ikke havde afprøvet, og som blev ved med at dukke op i min bevidsthed: Numerologi. Oh. My. God! Hvor skørt er det ikke lige? Men omvendt skulle min skepsis ikke være det, der afholdt mig fra at lykkes, tænkte jeg. Så jeg henvendte mig til en numerolog, jeg havde været på kursus sammen med og spurgte hvad hun så i mit navn. Jeg var BLOWN away over hendes udlægning. Hun kunne også fortælle hvordan mit fødenavn havde givet mig den her ensomhedsfølelse som barn og hvordan det blev bedre, da jeg skiftede Ida Milton Larsen ud med Ida Milton Vesterdal, da jeg giftede mig. Men jeg havde en meget lav offer-agtig knokle-energi dobbelt-op, så det føles som om jeg løber panden mod en mur. Når nogen kommer med en beskrivelse som rammer SÅ spot on, som hun gjorde, så er det svært ikke at blive nysgerrig. Jeg kendte også adskillige, som efter eget udsagn havde mærket et markant løft i deres liv efter et navnskifte.
Så jeg indledte en session med Sophia Carolina Hansen, som i mine øjne er den dygtigste numerolog med allermest jordforbindelse, vi har i Danmark. Sammen fandt vi ud af hvilket numeroskop, jeg befandt mig bedst i, og så gik vi videre med at finde navne, der kunne fyldes ind i det. Jeg insisterede dog på at Ida skulle med som fornavn, for på det tidspunkt kunne jeg ikke forestille mig at ændre fornavn.
Og lidt efter lidt landede navnene hos mig. Havde på forhånd skrevet alle de navne ned, jeg syntes godt om, og både Elvirah og Svane stod på min liste. Så derfor blev jeg SÅ glad, da jeg fandt ud af, at de kunne bruges!
Det tog mig lidt tid at acceptere at skulle sige farvel til mit gifte-navn Vesterdal, men Østergard er nu også et fint navn. Måske det kunne skabe lidt polaritet herhjemme med en Vesterdal og en Østergaard… JJeg var klar til at prøve det af.

Jeg var blevet lovet en hæftig periode på 3-6 måneder, hvor jeg ville opleve navneudrensningen både fysisk, psykisk og relationelt. Det skal jeg lige love for! Jeg var næsten syg non-stop med influenza og halsbetændelse hele december og januar! Mig som ellers aldrig er syg. De første dage mærkede jeg allerede, at indrensnignen af det nye navn var i gang. Jeg havde så meget energi, at jeg nærmest fløj rundt og var helt ekstatisk. Men ugen efter igen var jeg helt nede på batterierne igen.

Jeg oplevede også en del ændringer i mine relationer. Mødte nye mennesker, som satte stærke aftryk i mig, men som kun var kommet ind i mit liv for en kort bemærkning. Og gamle relationer, som pludselig føltes ligegyldige og ikke givende. Og så var der et par rigtig gode venner, som trak sig fra os.

Efter et par uger oplevede jeg en spøjs episode. Jeg stod en aften og så mig i spejlet, og blev sådan helt slået af, at det jo mere var en ”Elvirah”, jeg så derinde i spejlet, end det var en ”Ida”. Den havde jeg ikke lige set komme. Jeg havde jo været så fastbesluttet på at ville beholde mit fornavn Ida.

Jeg føler, at Ida er den pige og unge kvinde jeg var engang, Elvirah er den voksne ressource-stærke del af mig. Begge navne sammen er hele mig. Men føler mig mest mødt, når jeg tiltales Elvirah fremfor Ida.

Her et år efter mærker jeg det, jeg tror, er det sidste udrensning af mit gamle navn.

Min mand er for nyligt blevet opereret for tarmkræft og er pt indlagt igen. Han skal nok komme sig, men det har godt nok været en hård omgang for hele familien. Jeg er alligevel forundret over mig selv og sådan som jeg har været i stand til at håndtere det hele. I mit gamle navne-setup havde jeg ikke haft adgang til alle de ressoucer, som jeg har følt, jeg rent faktisk har haft i denne situation. Kan huske, at jeg faktisk blev bange for, om jeg ville kunne stå distancen, når nu min mand skulle på hospitalet i flere uger. Men det har jeg klaret med langt mere overskud end forventet.

Så hvad har det overordnet givet mig, at hedde Ida Elvirah Svane Østergaard det seneste år?

Den HELT store forskel for mig har været den grundfølelse af tillid og beskyttelse, jeg føler. Førhen var jeg tit urolig, frygtsom, ustabil i mit indre. Det kan godt være, at min omverden ikke kan genkende denne beskrivelse, men det kan jeg se nu, at jeg har været. For der er et markant skift. Jeg kan ikke beskrive det bedre, end at jeg faktisk er blevet dén person endnu mere, jeg hele tiden har været inderst inde. En følelse af at finde hjem! – Helt ubeskrivelig god følelse.

Så jeg er ikke i tvivl om, at et navneskifte har en effekt. Og så kan man jo diskutere om det er placebo eller reel effekt. Det har min numerolog skrevet en e-bog om, som lige nu er gratis, hvis du er blevet nysgerrig. Hent den her: http://www.sophiacc.com/

Jeg var skeptisk angående numerologi, da jeg skiftede navn. Men naturvidenskabelig anlagt som jeg også er, måtte det jo komme an på en prøve. Og nu er jeg ikke i tvivl. Det har betydet en verden til forskel for mig at ændre mit navn.

Tillykke med navnedagen Ida Elvirah Svane Østergaard!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *